Nytt kontor åt Northvolt

I skogen vid Lugna gatan, nära korsningen med Lundaleden, hade Kungsleden för avsikt att bygga ett nytt toppmodernt kontor med en kompletterande co-workingarena på Northvolt labs campus.

Huset erbjuder en hållbar och tillgänglig ut- och invändig miljö där det är lätt att trivas och må bra. Hållbarhet tas på största allvar i projektet som ska miljöcertifieras i LEED-gold samt ha ett nära NollCO2-avtryck. Solceller monteras på taket och elen ska lagras i Northvolts egenutvecklade batterilagring. Byggnadens orientering och gestaltningen med pulpettak skapar förutsättningar för bästa effekt av solcellerna. Såväl stomme som fasad är mestadels av trä.

Mot Lugna gatan är fasaden mer uppglasad och visar upp en öppenhet som lockar till nyfikenhet. Här i de två nedersta våningarna finns co-workingytor för batteri-industrin, showcase-ytor, lounger och mötesytor, restaurang med uteservering mm. Längre upp i huset är de interna kontorsytorna förlagda. Stora balkonger ger möjlighet till utearbete.

En tydlig gemensam entré finns för alla anställda och besökare. Den fortsätter i ett stråk som löper genom hela huset och genom glaset på motstående sida kan man skönja Northvolts fabrik.